Stagiaire real estate Bonaire | Blog

16 december 2022 | leestijd: 3 minuten

Stagelopen op Bonaire

Marith Pleij
stagiaire real estate 
Sunbelt Realty Bonaire

 

 

Bon tardi,

Mijn naam is Marith Pleij, een derdejaarsstudent van de opleiding Vastgoed & Makelaardij. Voor mijn opleiding mag ik stagelopen bij Sunbelt Realty, een real estate bedrijf op Bonaire.

 

Waarom Bonaire?

Bonaire, het eiland waar de zon altijd schijnt, bekend staat om de onderwaterwereld en waar de wet- en regelgeving rondom het kopen van een woning na genoeg hetzelfde is als in Nederland. Met andere woorden, de perfecte plek om in de makelaardij stage te lopen en om veel nieuwe dingen te leren. Niet alleen op professioneel vlak kan ik hier veel leren, ook op persoonlijk vlak. Zo ben ik in mijn eentje naar de andere kant van de wereld gevlogen en heb ik allemaal nieuwe mensen leren kennen.

 

Maar wat doe ik hier dan allemaal?

Ik werk voornamelijk op de verkoopafdeling, waar ik mij bezig hou met het maken van brochures, het uitwerken van taxaties en het opstellen van koopaktes. Verder leer ik veel doordat ik mee mag naar taxatie afspraken, in verkoop names van nieuwe woningen en ga ik mee naar bezichtigingen. In het weekend ben ik vooral te vinden bij het water, om te snorkelen, surfen of op het strand. 

 

Wat vind ik ervan?

Ik heb nog geen spijt gehad dat ik naar Bonaire ben gekomen of het gevoel gehad dat ik naar huis wilde. Niet alleen de stage en de werkzaamheden die ik mag uitvoeren zijn leuk en leerzaam, maar ook de verschillende activiteiten die er iedere week zijn zoals

Ik zou het ook echt iedereen aanraden om het met beide handen aan te aangrijpen, als ze de kans krijgt om naar Bonaire te gaan.